Fani przygód wodnych i wszystkiego czym da się pływać. Wodne wyprawy, rafting, spływy i wycieczki, pontony, kajaki, kanu, tratwy i inne pływające wynalazki - lubię to.
Jest taki autobus nr 55, którym najczęściej jeżdżę do pracy, a który zbiera ludzi na sporej długości trasy, ponieważ łączy z Lublinem taką wios.. sorry... takie miasteczko małe. I w tym autobusie mam przegląd społeczny od uczniów gimnazjum (gimbaza) po ludzi przed emeryturą. I wszyscy są jednakowo zniechęceni. Wówczas od nagłej śmierci z beznadziei ratuje mnie ta oto piosenka:
Ludzie - nie sprzedawajcie swych marzeń Nie wiadomo, co się jeszcze wydarzy W waszych snach...
Mam takie przebojowo-energetycze mp3 do auta. Ten fajny wałek też tam jest . Byłem kiedyś na koncercie duńskich jazzmanow...przerobili Nirvane na jazz. Wyszło kapitalnie. Ten kawałek też sie do tego nadaje
,,Płynie sie po to - żeby płynąć" R.Polański ,, Nóż w wodzie"
Nirvana jest ok. Żadnej płyty nie mam, ale słuchanie mnie nie boli Dla mnie na podróż do auta, lub na kominkowe szare wieczory :
Jeżeli komuś akustyczny kawałek przypadł do gustu to tu jest 2,5h koncert. Jest elektrycznie i akustycznie. Muzyka bardzo wysokiej próby, prawdziwy amerykański rock. John Mayer to lektura obowiązkowa dla duszy i uszu.
Koncert naprawdę palce lizać. Smakuje wybornie. Ostatnia płyta Johna Mayera to ukłon w stronę country..i to mi jakoś mniej pasuje. Zadziwiający jest fakt że bardzo wielu znanych rockowych i jazzowych muzyków eksperymentuje z country. Niektóre płyty są bardzo udane, a niektóre mniej. Jak to w muzyce i w życiu .
Dobry ten Shane. Przypomina stylem skrzyżowanie Geldolfa i Waitsa.
Ja ostatnio uskuteczniam słuchanie koncertów na dvd. Dzisiaj puściłem sobie w całości koncert Methenego The Way Up
.
Jak dla mnie arcydzieło i dobra energia. A tu chyba najbardziej oryginalny i nieprawdopodobnie skomplikowany instrument jaki miałem okazje kilka lat temu podziwiać na żywo. Pat to geniusz
A tu taki hicior co wszyscy znają
A tutaj najlepszy kawałek jaki znam . Słucham już tego z 30 lat i jeszcze mi się nie znudziło. Kiedyś to był sygnał trójkowej audycji " Wieczór z CD" Pana Szachowskiego :
Może kogoś zainteresuje..bo o muzyce to fajnie pogadać.
Uwielbiam Łąki Łan! Pozytywna nuta i świetne teksty, i specjalnie szukałam po komentarzach pod piosenkami wypowiedzi jednego gościa, która świetnie oddaje klimat tego zespołu: "10 lat temu byłem u kumpla w Toruniu. Nagle do mieszkania wpada jego współlokator - pijak i wagabunda i mówi totalnie nawalony "- Wieeeecie, właśnie widziałem kosmiczny koncert ludzi - świerszczy. Śpiewa tam paprodziad". Mój kumpel na to - Tomek, k... idź się połóż i odstaw na parę dni dragi, bo już ci odp... A to był ŁĄKI ŁAN!!!!"
Ostatnio edytowano 10 grudnia 2014, o 13:49 przez Maga, łącznie edytowano 3 razy
Powód:... też ładnie. Maga: Radku, ale to był cytat :)
Ten temat pokazuje jacy jesteśmy różni, ale też w jakich klimatach się odnajdujemy.. Fajnie że czasami gusta muzyczne nam się pokrywają Jeżeli jesteśmy przy polskich zespołach to ja bardzo lubię... Poluzjantów. Mam wszystkie płyty ( aż 3 wydali przez kilkanaście lat ) . Teksty Janusza Onufrowicza naprawdę bardzo dobre i z życiowym przesłaniem. Muzycy wszechstronni , a kompozycje dopieszczone. Przyjemna pozytywna energia, a teksty baaardzo na czasie. Nie ma śpiewania o Dupie Marynie. https://www.youtube.com/watch?v=a8DnfMAZObM a tu koncert https://www.youtube.com/watch?v=f4fiAChsVpM Widziałem ich kilka razy na żywo i chłopaki naprawdę dają świetne koncerty.Polecam.
Pan Kaczmarski to może nie w moim guście, ale na JMJ się wychowałem. Kiedyś to była galaktyczna muza, teraz całkiem przyjemnie się słucha. Mam takią płytę w formacie SACD (AERO) . Czasami sobie zapodam. Jeszcze na dobranoc Badacha kawałek z fajnym zmysłowym teledyskiem. Bardzo przyjemnie się ogląda https://www.youtube.com/watch?v=2rKRXc6LbOc
eltech ten pierwszy kawałek od disco-z-pola różni się tylko językiem w jakim śpiewane są słowa Słucham różnych... disco trawię ale muszę być "zrobiony" a zawodzić musi Paweł Kukiz
Bardzo lubię folk..pod warunkiem że nie..bałkański . Dla wielu słuchaczy pewnie ma jednak cenne walory energetyczne. Lubię jeździć na Globalticę do Gdyni i Colours w Ostravie. Sporo jest świetnej egzotyki. Tu koncert słynnych afrykanerów . Połączyli siły i wydali piękną płytę. Dali też kilkadziesiąt koncertów na świecie. Byli w Bielsku...więc grzech było nie pojechać Pamiątkowa fotka z artystami wisi u mnie na honorowym miejscu. Znalazłem koncert z tego okresu : www.youtube.com/watch?v=3CHdupOngCk