| Biuro Turystyki Kajakowej AS-TOURS | PROZONE - wypożyczalnia kamer GoPro! | KONKURS RELACJA MIESIĄCA | |
W obowiązującym terminie ważności dopuszcza się przechowywanie leku w ampułkostrzykawce poza lodówką przez okres 6 miesięcy w temperaturze poniżej 25°C (należy wpisać właściwą datę w miejscu oznaczonym na kartoniku „Data wyjęcia opakowania z lodówki”), po upływie 6 miesięcy od tej daty lek nie nadaje się już do użytku.Przechowywać w opakowaniu zewnętrznym w celu ochrony przed światłem. Nie zamrażać.
Łukasz napisał(a):z praktycznego punktu
3 miesiące po wyjęciu z lodówki niezależnie od temperatury,
dexaven itp do pół roku
Łukasz napisał(a):a tam nie masz przypadkiem wymienych wkładów?
widziałęm gdzieś taką z wymiennymi wkłądami (niestety nie pomne nazwy) wyglądała całkiem fajnie
Prus napisał(a):To już apteka się robi, nie apteczka. Ale skoro nadal się mieści w kajaku, to czemu nie.
Łukasz napisał(a):a co do alergików, to jak samo wapno wystarcza to żadna alergia![]()
McArthur napisał(a):na szczęście wysokie temperatury nie trwają długo, a My niezmiernie rzadko robimy wypady o czasie trwania 1 miesiąca....
Maga napisał(a):Wizyty u koleżanki z kotem nie wymagają wzywania pogotowia ani adrenaliny, ale kataru dostaję i oczy mi puchną, nie nazwałabym tego "żadną alergią". Zwykle alergicy mają coś w zanadrzu ekstra (jak ja), ale prawda jest też taka, że my stale bierzemy regularnie leki na alergię i jak nic się więcej nie dzieje, to czasem podwójne wapno w zupełności wystarczy.
niby są specjalne apteczki z wkłądem chłodzącym, ale nie starcza to na baaardzo długo i w zasadzie przydało by się to codziennie mrozić, więc bez sensu większego, w samochodzie jest szansa na lodówkę wiec problemu nie mamiandas napisał(a):Ale w letnim sezonie nad wodą wszystko masz w jakichś szczelnych torbach albo pod plastikowym pokładem. A tam jest na pewno pow. 25 stopni
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości