| Biuro Turystyki Kajakowej AS-TOURS | PROZONE - wypożyczalnia kamer GoPro! | KONKURS RELACJA MIESIĄCA | |
eltech napisał(a):Mam do Was pytanie czy używacie tego typu racji MRE lub innych
Czy Wam smakuje i co polecacie,
eltech napisał(a):Czy może sami tworzycie takie racje a jeśli tak to w jaki sposób i z czego
eltech napisał(a):Dar_ek można tworzyć racje i wiele osób to robi nawet robiąc batoniki regeneracyjne ale mi chodziło o to ze jeśli ktoś robi coś takiego to koszty są na pewno zdecydowanie dużo dużo mniejsze niż kupowanych.
eltech napisał(a):A pakowanie to mniejszy kłopot bo można sobie żelazkiem zaprasować worki foliowe - sam tak kiedyś robiłem.
eltech napisał(a):Chodzi mi o czyjeś doświadczenia w produkcji takich racji bo jeśli mam wydać ponad 30 zł i to na łeb na dzień to umówmy sie - jest to spora kasa bo sam się spokojnie taniej wyżywisz a stawka dzienna na osobę może wynieść nawet 5 zł i jestem w stanie niedowiarkom to udowodnić ale na to trzeba troszkę czasu poświęcić a tak myślę że można byłoby coś pomyśleć i przygotować samemu i smaczniejsze i taniej.
Na anglojęzycznych stronach czy nawet na jutubie jest sporo ale ja niestety nie klektam po angielsku - za moich czasów uczono nas po rusku
artur_k napisał(a):eltech warte przemyślenia jest jeszcze żywność liofilizowana. Lekkie, poręczne, zepsuć się nie ma jak. Trochę gorącej wody i masz super obiadek. Kilka takich porcji warto ze sobą zabrać.
eltech napisał(a):dobrze dobrze proszę więcej takich porad. Są różne smaki i różne gusta a warto poznać pewne rzeczy o których się nie wiedziało.
a mleko będzie bo to składnik pysznych bułeczek które czasem sobie piekę ( przepis w dziale kuchnia )
artur_k napisał(a):eltech
Jeszcze wrócę do tematu zakupów. Piszesz, że obawiasz się zostawiać sprzęt na czas wyprawy do sklepu. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem są wędkarze. Ich nad rzeką, jakąkolwiek zawsze jest pełno. Wystarczy, że zacumujesz gdzieś obok, poprosisz o popilnowanie, a w sklepie zainwestujesz 3 zł na browarka dla "pilnika" i problem z głowy.
eltech napisał(a):Dar_ek - oprócz obawy o łódkę czy sprzęt dochodzi jeszcze to że ja naprawdę chciałbym oderwać się od cywilizacji
eltech napisał(a):Nie przesadzajmy z tym całym ruchem na wodzie. W weekendy to może i jest większy bo sporo wędkarzy ale tak w tygodniu to można płynąć dziesiątki kilometrów i pusto - tylko zwierzyna na brzegu czasami łazi
Użytkownicy przeglądający ten dział: MSN [Bot] i 2 gości