Kuchnia regionalna
Napisane: 17 listopada 2019, o 09:00
Nie chciałam zakładać wątku dla samych cebularzy, więc zakładam wątek o kuchni regionalnej.
Pokażcie, co gotujecie typowego dla waszego regionu.
Obecnie mieszkam w Lublinie, a tutaj najbardziej znaną i tradycyjną potrawą są cebularze, których wypiek znany jest od XIX w.
Tradycyjny cebularz jako jedyny dodatek ma cebulę z makiem, żadnych pieczarek, żadnych serów itp. a czasem takie modyfikacje można spotkać.
Upiekłam wczoraj:
Pokażcie, co gotujecie typowego dla waszego regionu.
Obecnie mieszkam w Lublinie, a tutaj najbardziej znaną i tradycyjną potrawą są cebularze, których wypiek znany jest od XIX w.
Tradycyjny cebularz jako jedyny dodatek ma cebulę z makiem, żadnych pieczarek, żadnych serów itp. a czasem takie modyfikacje można spotkać.
Upiekłam wczoraj: